Knedlíky s vajíčkem, sýrem a jarní cibulkou - postup přípravy
V době ekonomické krize se hodí každý levný recept, který dokáže dobře zaplnit žaludek. Pokud se dostanete do situace, kdy není peněz, surovin ani času nazbyt, můžete připravit chutné jídlo i z pár vajíček a zbylého knedlíku, třeba podle receptu od paní Zdeňky Laštůvkové.
Ingredience
V kastrůlku nebo hlubší pánvi rozehřejte rostlinný olej, sádlo, máslo nebo jiný tuk, který máte zrovna k dispozici. Mezitím nakrájejte knedlík na plátky a ty zase na menší kostičky (nesmějí být ale příliš malé, aby se nezačaly drobit a rozpadat). Knedlík opečte v horkém tuku jemně dozlatova. Čas od času ho promíchávejte a otáčejte, aby se nepřipálil a opekl se z obou stran
Zatímco se knedlík opéká, vyklepněte do misky vajíčka a nařeďte je kapkou mléka. Pokud máte k dispozici smetanu, můžete ji použít, výsledná chuť pokrmu pak bude lahodnější. Směs osolte a opepřete a přidejte trochu strouhaného sýra a jemně nasekané zelené cibulky. Můžete přidat i jakékoliv další koření nebo bylinky, které máte rádi. Vejce s ostatními přísadami dohladka prošlehejte a dobře promíchejte.
Vaječnou směs nalijte do pánve na opečené knedlíky a řádně míchejte, aby se všechny knedlíky dobře obalily vaječnou směsí. Za stálého (nebo alespoň častého) míchání knedlíky s vajíčkem opékejte, dokud nebudou vypadat podle vašeho vkusu a chuti.
Hotové knedlíky s vajíčkem rozdělte na talíře, dozdobte je, pokud chcete, čerstvou nebo nakládanou zeleninou a podávejte.