Jednoduchý trik na domácí ledovou kávu - postup přípravy
Pokud jste milovníkem ledové kávy, ale jste přesvědčeni, že bez speciálních napěňovačů si ji doma prostě nepřipravíte, pak pro vás máme geniálně snadný trik, jak si připravíte svou oblíbenou pochoutku během pouhých dvou minut i bez zvláštního vybavení.
Ingredience na 1 porci
K tomuto triku budete potřebovat uzavíratelnou zavařovací sklenici i s víčkem. Objem zvolte podle toho, jaké množství kávy budete chtít připravit.
Na dno sklenice nasypejte instantní kávu a přidejte k ní cukr nebo med, případně jiné sladidlo podle vaší zvyklosti. Vše zalijte studeným mlékem.
Sklenici pevně uzavřete víčkem a nyní už jen třepejte. Zpočátku se nelekejte, protože se bude zdát, že se káva se studeným mlékem nechce vůbec spojit. Když jí ale dáte dostatek času a energie při třepání (bude stačit něco kolem 1 až 2 minut), vznikne jemně napěněná a dokonale propojená tekutina.
Do servírovací skleničky vsypte dvě kostky ledu a přidejte kopeček vanilkové zmrzliny. Přilijte hotovou kávu ze zavařovací sklenice a její hladinu dozdobte rozpuštěnou čokoládou a jemně nasekanými oříšky, případně jakkoliv, jak máte kávu rádi.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.