Bramborové košíčky s mletým masem - postup přípravy
Velmi zajímavý nápad, jak udělat skvělé hlavní jídlo s mletým masem, je vytvořit z bramborové směsi pomyslné košíčky, naplnit je a zapéct. Jedná se o opravdu originální jídlo, díky němuž si nemusíte dělat starosti s přílohou, je totiž jako 2 v 1.
Ingredience
Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a dejte vařit v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté vodu slijte, rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory, přidejte máslo, mléko a trochu nasekaného kopru. Dle chuti vše osolte. Výsledkem bude velmi hustá kaše.
Mleté maso dejte do mísy a přidejte k němu na kostičky nakrájenou cibuli. Dle chuti ho osolte, opepřete a dochuťte dle libosti vaším oblíbeným kořením na mleté maso. Poté z masa udělejte 9 stejných koulí.
Bramborovou směs rozdělte na 9 dílů a z každého udělejte placku. Doprostřed dejte masovou kouli a obalte ji bramborami, vršek masa ale musí koukat ven. Dejte všechny koule do do máslem vymazané formy a vložte ji do předem rozehřáté trouby na 180 °C péct na cca 35 minut. Pak na odkrytou část masa rozprostřete lžičku majonézy a pečte dalších 5 minut. Podávejte samotné nebo s čerstvou či nakládanou zeleninou.