Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová „hubnoucí“ polévka se zelím, celerem a rajčaty

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zeleninová „hubnoucí“ polévka se zelím, celerem a rajčaty - postup přípravy

Tato polévka je chutná, snadná a sytá. Když ji budete jíst každý den, pomůže vám shodit až 3 kilogramy tělesné váhy za týden a navíc celkově prospěje vašemu zdraví a dobré fyzické i psychické kondici.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Papriky zbavte stopek, jádřinců a zbytků semínek a nakrájejte je na velké kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nahrubo. Totéž udělejte také s rajčaty, mrkví, řapíkatým celerem, fazolovými lusky i hlávkovým zelím.

2. KROK

Všechny druhy zeleniny vhoďte do hrnce, zalijte je rajčatovou šťávou a dolijte vodou až po okraj hrnce. Vše přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut. Poté polévku promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte opět 10 až 15 minut, dokud všechna zelenina úplně nezměkne.

3. KROK

Uvařenou zeleninu odstavte ze sporáku a vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Výsledné zeleninové pyré rozdělte do talířů a podávejte ozdobené lístkem z řapíkatého celeru.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů