Velikonoční čokoládové muffiny s barevnými vajíčky - postup přípravy
Velikonoční tabule si zaslouží pohledné jarní občerstvení, které hýří zářivými barvami. Připravte si třeba tyto lahodné čokoládové muffiny, které ozdobte barevnými vajíčky podle receptu od paní Dagmar Kazdové.
Ingredience na těsto
Na krém
Na ozdobení
Čokoládu nasekejte na malé kousky a smíchejte ji s hladkou moukou a práškem do pečiva. Přidejte moučkový cukr, kakao, vejce, zakysanou smetanu a rostlinný olej a vypracujte hladké těsto.
Do prohlubní v plechu na muffiny vložte papírové košíčky, které do dvou třetin výšky naplňte připraveným těstem. Muffiny vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 20 až 25 minut, v závislosti na velikosti košíčků.
Mascarpone vyšlehejte spolu s plnotučnou smetanou a podle chuti přislaďte moučkovým cukrem. Výsledným krémem naplňte zdobicí sáček a dejte ho vychladit do lednice, dokud nebudou připravené muffiny.
Upečené košíčky vyjměte z formy a nechte je zcela vychladnout na mřížce. Poté na ně s pomocí zdobicího sáčku nastříkejte připravený smetanový krém, který ozdobte podle fantazie velikonočními dražé vajíčky a růžovým sypáním, případně jen čerstvým či kompotovaným ovocem.
Z uvedeného množství ingrediencí vytvoříte asi 40 ks muffinů o průměru 4 cm.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.