Jablečný koláč z ovesných vloček s brusinkami - postup přípravy
Pokud si chcete upéct zdravou variantu jablečného koláče, můžete ho udělat z ovesných vloček a bez jediného zrnka mouky. Je v něm i jen velmi málo cukru.
Ingredience
Dejte ovesné vločky do mísy, přilijte k nim mléko a nechte 10 minut stát, aby změkly. Do mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je. Přidejte cukr, sůl, prášek do pečiva a skořici a vše promíchejte. Nakonec do mísy dejte změklé vločky, smíchejte směs a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Rovnoměrně s nimi posypejte těsto ve formě a pak navrch nasypejte trochu sušených brusinek. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 40 až 50 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.