Párečky v bramborovo-parmazánovém těstíčku - postup přípravy
Velmi originálním způsobem úpravy párečků je obalit je v jemném bramborovém těstíčku a usmažit. Jsou tak mnohonásobně chutnější, než kdybyste je jen naservírovali s obligátní kaší.
Ingredience
Nakrájejte brambory na kusy a dejte je vařit ve slané vodě. Až změknou, slijte je a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. V době, kdy budou chladnout, pokrájejte toastový chléb, dejte ho do mixéru a rozmixujte nadrobno, Pak ho na sucho opražte na pánvi a dejte na talíř.
Do vychladlých brambor nastrouhejte parmazán a přidejte nasekanou petrželku, dle chuti dosolte a opepřete a vše promíchejte. Pak ve směsi postupně obalte všechny párečky.
Rozšlehejte vejce. Párky v těstě namočte do vajec a poté je obalte v pražených kouscích toastového chleba. Nakonec je usmažte v pánvi s dostatečně rozpáleným olejem, dokud nebudou dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem