Ořechové řezy s pudinkovým krémem a kakaem - postup přípravy
Snadný, rychlý a velmi jemný a lahodný dezert s pudinkovou náplní nadchne každého na první ochutnání. Vyzkoušejte oblíbený recept, který s námi sdílela paní Kateřina Sojková.
Na těsto
Na krém
Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte dvě třetiny krupicového cukru, vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Do oslazených žloutků zapracujte nahrubo nasekané ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nařeďte trochou studené vody. Její přesné množství určete dle aktuální hustoty těsta.
Oddělené bílky vyšlehejte do polotuhého sněhu. Přidejte do něj zbylou třetinu krupicového cukru a pokračujte ve šlehání, dokud sníh není zcela tuhý. Poté jej opatrně stěrkou vmíchejte do žloutkového těsta, které už nešlehejte, aby se nesrazilo.
Hotové těsto vlijte na plech (36×41 cm) pokrytý pečicím papírem a dejte korpus péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut, dokud nezrůžoví. V průběhu prvních 20 minut pečení neotevírejte troubu, jinak těsto nenávratně spadne!
Zatímco se těsto peče, podle návodu uvařte vanilkový pudink do husté konzistence a nechte ho zchladnout. Nakrájejte změklé máslo na kostky, přidejte je spolu s moučkovým cukrem do pudinku a vše vyšlehejte do hladké a krémové konzistence.
Upečený korpus nechte vychladnout, rozetřete na něj připravený pudinkový krém a jeho povrch posypejte kakaem. Dezert vložte do lednice ztuhnout, nakrájejte ho na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.