Pečené řízečky z kuřecích paliček - postup přípravy
Z kuřecích paliček lze připravit pomyslné řízečky pečené v troubě. Nejlépe chutnají s míchaným zeleninovým salátem.
Na řízečky
Na salát
Z kuřecích paliček stáhněte kůži a nařízněte je tak, abyste z nich udělali jakousi placku, ale kost nevyndávejte. Pak nůžkami na maso ustřihněte konec kosti. Prolisujte česnek a spolu s pepřem ho vetřete do paliček. Maso pak dejte do mísy, zalijte ho troškou oleje a sójovou omáčkou. Nechte ho půl hodiny marinovat.
V misce smíchejte zakysanou smetanu s vejcem. V hlubokém talíři pak smíchejte strouhanku, hladkou mouku a sladkou papriku. Kusy masa namočte ve směsi se smetanou a poté je obalte ze všech stran ve strouhankové směsi. Následně je položte na plech vyložený pečicím papírem.
Na každý kus masa položte plátek másla a poté vše zakryjte namočeným pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso 40 až 45 minut.
Nakrájejte rajčata na menší kusy a červenou cibuli na půlkolečka. Dejte vše do mísy. Přisypejte cukr, sůl, drcená hořčičná semínka a přidejte trochu nasekané petrželky. Přilijte ocet a olivový olej a zamíchejte. Upečené kuřecí řízečky podávejte spolu se salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.