Hodolanská omáčka s klobásou a bramborem - postup přípravy
Smetanová omáčka podle receptu od paní Romany Važanské se skvěle hodí jak jako hlavní chod s chlebem, tak jako vydatná večeře.
Ingredience
Brambory, klobásu a mrkev nakrájejte a dejte je vařit do osolené vody. Přidejte nové koření a bobkový list.
Když je vše měkké, přilijte smetanu a v ní rozmíchanou mouku. Omáčku dochuťte solí, octem a cukrem. Omáčka má být správně hustá a jemně sladkokyselá.
Nakonec přidejte ještě nakrájená a natvrdo uvařená vejce. Tato omáčka je výborná jako hlavní chod s chlebem. Podle chuti ji můžete vylepšit také koprem nebo kyselou okurkou.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.