Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové šneky z mléčného těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Sýrové šneky z mléčného těsta - postup přípravy

Zajímavou alternativou sýrové housky mohou být sýrové šneky z jemného těsta zadělávaného s mlékem a máslem. Jsou nadýchané a křehké zároveň.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a droždí a zamíchejte. Poté přidejte lžičku soli, vejce a olej, promíchejte a nakonec přidejte prosátou hladkou mouku. V robotu nebo rukama na válu vypracuje hladké těsto. Dejte ho do mísy vymazané olejem, přikryjte ho a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na vál, ručně ho hněťte po dobu 5 minut a poté ho rozdělte na 2 poloviny. Z každé vyválejte placku.

3. KROK

Placku potřete změklým máslem a přeložte ji ve třetinách z jedné strany a poté z druhé (viz video). Poté ji nechte 20 minut kynout pod utěrkou. Následně ji rozválejte, posypejte ji strouhaným sýrem a zarolujte. Každou roládu nakrájejte na 8 stejně velkých kousků.

4. KROK

Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek, potřete jím vršky šneků a posypejte je trochou máku. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte šneky zhruba 25 minut.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty ze Sofie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů