Jogurtová bublanina s jahodami - postup přípravy
Ochutnejte jogurtovou bublaninu podle receptu od paní Dagmar Kazdové. Díky přidanému bílému jogurtu je těsto mnohem vláčnější, a proto i chutnější.
Ingredience
Smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici a také prášek do pečiva. Do těsta pečlivě vmíchejte bílý jogurt a dvě celá vejce.
Těsto nalijte na plech vyloženým pečícím papírem. Rovnoměrně ho posypte libovolným ovocem a případně i čokoládovým zdobením a dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na 20 minut.
Zda je bublanina hotová, poznáte, jakmile do těsta během pečení zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete suchou, pečení je u konce.
Hotovou bublaninu nakrájejte na kousky, případně ji ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem kávy či čaje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.