Zdravý lněný chléb ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Dobrý chléb bez mouky vhodný i pro celiaky lze upéct ze lněných semínek. Pokud suroviny správně zpracujete, získáte dobré, nadýchané pečivo.
Ingredience
Lněná semínka dejte do mixéru. Pokud chcete, můžete je dopředu namočit, ale není to nutné. Z vajec oddělte bílky od žloutků. Potřebujete jich 250 mililitrů, což odpovídá bílkům z přibližně 6 vajec.
Bílky přidejte ke lněným semínkům. Vše mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hmota o konzistenci tužšího lepkavého těsta.
Těsto dejte do menší chlebové formy vyložené pečicím papírem a zarovnejte ho lžící namočenou ve vodě. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chléb zhruba 35 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.