Jahodový koláč s kakaem - postup přípravy
Vynikající jahodový koláč podle receptu paní Heleny Vítkové Zvonkové ohromí nejen vás, ale i všechny vaše známé. Je perfektní ke snídani i jako svačina ke kávě.
Ingredience
Všechny suroviny kromě jahod smíchejte ve větší míse. Vymíchejte z nich hladké těsto bez hrudek.
Dortovou formu vymažte tukem a vysypejte moukou nebo ji vyložte pečicím papírem. Poté do ní těsto rovnoměrně nalijte.
Na těsto ve formě poklaďte jahody či jiné libovolné ovoce dle vaší chuti. Vhodné jsou například borůvky, rybíz nebo maliny.
Ozdobený koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba 30 minut. Poté ho nakrájejte, případně pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.