Pudinkový pohár s jahodovým rozvarem - postup přípravy
Úrodu čerstvých jahod lze využít k přípravě lahodného a rychlého dezertu bez mouky. Zažene chuť na sladké, a pokud ho dobře vychladíte, zároveň zchladí během parných letních dní.
Ingredience
Dejte 400 gramů jahod do mixéru a rozmixujte je dohladka. Pak hmotu propasírujte přes síto, abyste se zbavili peciček.
Přidejte 100 gramů cukru a 500 ml mléka. Zbytek mléka si schovejte a pak ho smíchejte se škrobem. Směs poté nalijte do nádoby k mléku a jahodám a zamíchejte.
Přelijte ji do rendlíku a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne pudinková hmota. Tu nalijte do pohárů, ale ne až po okraj.
Na pánev dejte 300 gramů na drobno pokrájených jahod a přidejte 50 gramů cukru. Dejte obojí vařit, dokud nevznikne jakési jahodové pyré. Po vychladnutí jej nalijte na povrch pohárů a dejte je do ledničky alespoň na hodinu ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.