Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté domácí langoše jako ze stánku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kynuté domácí langoše jako ze stánku - postup přípravy

Langoše není nutné si kupovat ve stánku, můžete je snadno udělat doma a ochutit podle vašich preferencí. Recept na ně nám poskytla paní Jana Šulcová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a rozdrobte droždí. Až kvásek vzejde, přidejte hladkou mouku a sůl a vypracujte rukama nebo za pomoci robota hladké nelepivé těsto. Mísu s těstem poté přikryjte a nechte asi hodiny kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na pracovní desku a udělejte z něho bochánky. Pokud se vám lepí, potřete si ruce a desku olejem. Nepoužívejte mouku na podsypání, při smažení by se později připalovala. Z bochánků udělejte placky a nechte je ještě asi 20 minut kynout.

3. KROK

Do vhodně velkého rendlíku dejte dost oleje, rozpalte ho a smažte langoše z obou stran do zlatova. Dejte je okapat na talíř vyložený papírovými ubrousky, poté je ozdobte dle vašich preferencí a servírujte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů