Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelňáky se škvarky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zelňáky se škvarky - postup přípravy

Zajímavou variantou bramboráků, avšak s kysaným zelím a se škvarky, nabízí recept, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková. Zadělané těsto stačí jen klasicky usmažit na sádle.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy nastrouhejte brambory na jemném struhadle. Přidejte vejce, mouku a dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránku a lisovaný česnek. Vymíchejte homogenní těsto.

2. KROK

Pak si na malé kostičky nakrájejte škvarky a přidejte je do mísy. Ze zelí vymačkejte vodu, pokrájejte ho na jemno a také ho přimíchejte do těsta.

3. KROK

Na pánev dejte rozpálit vepřové sádlo. Jde samozřejmě použít i olej, ale sádlo zelňákům dodá lepší chuť. Naberte trochu těsta, udělejte z něj na pánvi placičky a usmažte z je obou stran jako bramboráky do zlatova.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů