Klasické řecké okurkové tzatziki - postup přípravy
Pokud zatoužíte po známém řeckém předkrmu (či omáčce) nazývaném tzatziki, lze si jej velmi snadno připravit doma. Stačí jej před podáváním jen nechat dobře uležet.
Ingredience
Okurku oloupejte, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a pak ji osolte. Zamíchejte a nechte 20 minut odstát. Do misky si dejte řecký jogurt a do něho prolisujte česnek. Z okurek vyždímejte co nejvíce vody a přidejte je k jogurtu.
Nasekejte hrst kopru na jemno a přidejte ho do misky. Pak přilijte vinný ocet a olivový olej a vše pečlivě promíchejte. Hotovou směs dejte asi na 2 hodiny uležet do lednice, aby se chutě správně propojily.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.