Knedlíky s vajíčkem a anglickou slaninou - postup přípravy
Knedlíky s vajíčkem jsou velmi jednoduchý, výživný a chutný pokrm, na jehož přípravu snadno zužitkujete také zbytky z lednice. Inspirujte se oblíbeným receptem paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Knedlíky nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a, pokud chcete, anglickou slaninu na tenké proužky.
V pánvi nechte rozehřát kousek sádla, opečte na něm cibuli a slaninu dorůžova a přihoďte pokrájené knedlíky. Nechte je opéct ze všech stran dozlatova. Osolte je a opepřete a zalijte je rozkvedlanými vejci.
Vejce s ostatními surovinami důkladně míchejte. Vejce by se měla srazit, ale měla by zároveň zůstat vláčná, a ne vysušená. Hned poté je sejměte ze sporáku, rozdělte je na talíře, posypejte je nadrobno nasekanou pažitkou a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.