Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová buchta se zakysanou smetanou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Cuketová buchta se zakysanou smetanou - postup přípravy

Jemná buchta z cuketového těsta je výborným moučníkem, do něhož lze zužitkovat cukety, které vám přebývají doma. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr a olej a vše vyšlehejte do pěny. Poté přidejte obě mouky, prášek do pečiva a cuketu nastrouhanou na jemném struhadle. Vymíchejte těsto.

2. KROK

Nalijte do ho vymazané a vysypané formy, případně ji vyložte pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus 20 až 25 minut.

3. KROK

Nechte buchtu zcela vychladnout. Poté její vršek potřete libovolnou marmeládou. Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem (poměr a množství záleží na vaší preferenci) a natřete směs na marmeládu. Poté ji ještě posypejte trochou strouhané čokolády.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů