Vaflové řezy s jahodami a smetanovým krémem - postup přípravy
Jednoduchou verzi nepečeného moučníku z čerstvých jahod je možné udělat i se základem z vaflí. Výsledek je jemný, krémový a sladký tak akorát.
Ingredience
Jahody omyjte a nakrájejte je na menší kusy. Dno formy o rozměrech 25×36 centimetrů vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj vafle. Jejich potřebný počet uvedený v receptu je orientační, záleží na jejich velikosti. Vafle odkrojte tak, aby zabraly celé dno.
Nalijte smetanu do šlehací mísy, přidejte moučkový cukr (jeho množství případně uzpůsobte své chuti) a vyšlehejte z ní tuhou šlehačku. Poté k ní zašlehejte řecký jogurt.
Bezbarvou želatinu nasypejte do misky, přilijte k ní třetinu sklenice vroucí vody a zamíchejte. Pak ji zašlehejte do šlehačky s jogurtem a nalijte směs na vafle. Na šlehačku poté vyskládejte jahody.
Smíchejte jahodovou želatinu (např. Galaretku) se 700 mililitry vroucí vody a nalijte ji na jahody. Nechte dezert v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.