Citronová bábovka s řeckým jogurtem - postup přípravy
Bábovku lze upéct mnoha způsoby a s různými příchutěmi, například citronovou z těsta s řeckým jogurtem. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Do mísy dejte vejce a cukr (může být i třtinový) a vyšlehejte do pěny. Poté přišlehejte olej a řecký jogurt.
Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu. Nakonec vmíchejte polohrubou mouku a prášek do pečiva a udělejte těsto.
Vymažte formu na bábovku máslem a vysypejte moukou a nalijte do ní těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte bábovku asi 60 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.