Tvarohové taštičky s ovocem - postup přípravy
Tvarohové taštičky plněné ovocem jsou svěží, jemně sladké a skvěle se hodí jako oběd během horkých letních dní. Vyzkoušejte oblíbený recept na ně, který s námi sdílela paní Romana Staňová.
Ingredience
Na polevu
Tři vaničky tvarohu vyklopte do misky, přidejte k nim dvě vejce, cukr, špetku soli a asi 700 gramů polohrubé mouky. Její množství ale přizpůsobte konzistenci těsta, které by mělo být tvárné a nemělo by lepit na prsty ani na misku.
Z těsta vyválejte tenkou placku, kterou rozkrájejte na čtverce či kolečka. Doprostřed každého z nich položte hromádku ovoce a uzavřete ji do těsta, které pevně zamačkejte, aby se nerozbalovalo. Taštičky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a nechte je vařit 5 až 10 minut.
Hotové taštičky scedte a nechte je okapat. Rozdělte je na talíře, posypejte je cukrem, přelijte zakysanou smetanou a rozpuštěným máslem, ozdobte je kousky ovoce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.