Rajčata s vajíčkovou pomazánkou a parmazánem - postup přípravy
Rajčata s vajíčkovou pomazánkou a parmazánem jsou vynikající svačinkou pro malé i velké gurmány. Všechny použité ingredience společně tvoří výjimečný chuťový požitek.
Ingredience
Vejce vařte zhruba devět minut ve vroucí vodě. Poté je dejte zchladit do studené vody. Rajčata nakrájejte na 1 cm silné plátky a rozmístěte je na talíř. Jednotlivé plátky osolte a opepřete.
Česnek zmáčkněte čepelí nože a poté ho nasekejte na velmi malé kousky. Každý plátek rajčete ochuťte česnekem.
Vejce oloupejte ze slupky a „nakrájejte“ je pomocí mřížky na brambory. Poté je smíchejte s majonézou. Hotovou vaječnou směs rozetřete lžící na plátky rajčat. Poté je bohatě posypejte strouhaným parmazánem a ozdobte je petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti