Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí cuketový kečup s jablkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Domácí cuketový kečup s jablkem - postup přípravy

Pokud chcete domácí kečup bez jakýchkoliv přidaných látek, lze ho udělat z cukety a přidat do něho rajčatový protlak. Chuť mu dodá kombinace koření a bylinek.

Ingredience pro:
8 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na kečup použijte mladé cukety, oloupejte je a dle potřeby vydlabejte. Jablka oloupejte a zbavte jádřince. Poté oloupejte i cibuli. Vše pokrájejte na menší kusy a rozemelte v mlýnku na maso. Poté směs dejte do hrnce a dejte vařit. Přidejte sůl a cukr, promíchejte a vařte hodinu, občas zamíchejte.

2. KROK

Přidejte ocet, rajčatový protlak, lisovaný česnek, mletou sladkou papriku, pepř a sušené oregano a ještě 20 minut povařte. Pak směs rozmixujte tyčovým mixérem a naplňte jí čisté, sterilizované skleničky. Jedna dávka by měla vyjít na 8 skleniček o objemu 300 mililitrů.

3. KROK

Sklenice zavíčkujte a dejte do hrnce vyloženého plátnem. Poté do něj nalijte vodu do 2/3 výšky skleniček a dejte ji vařit. Jakmile voda dosáhne bodu varu, sterilujte směs 15 minut. Poté sklenice vyjměte z hrnce, nechte vychladnout, zkontroluje víčka a skladujte na chladnějším temném místě.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů