Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízek trochu jinak s hořčicí a česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Řízek trochu jinak s hořčicí a česnekem - postup přípravy

Klasické řízky budou chutnat opravdu výborně, pokud je připravíte trochu jinak a na plátek masa dáte hořčici a česnek. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Plátky vepřových kotlet naklepejte a z jedné strany je osolte a opepřete. Tuto stranu pak potřete zhruba lžičkou plnotučné hořčice.

2. KROK

Utřete česnek se solí a druhou stranu plátků potřete touto směsí. Použijte zhruba 1 stroužek na 1 plátek masa, ale záleží na vaší chuti.

3. KROK

Rozšlehejte vejce s trochou soli a pepře a na talíře si připravte hladkou mouku a strouhanku. Plátky obalte v mouce, namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.

4. KROK

Rozpalte na pánvi olej (velmi dobré je i sádlo) a usmažte řízky z obou stran do zlatova. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborová kaše.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů