Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku - postup přípravy

Vepřové řízky nemusíte obalovat jen v klasickém trojobalu. Vdechněte jim staročeský nádech s vyladěným pivním těstíčkem podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem a užijte si tu explozi chutí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřovou kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte je a nařízněte okraje, aby se maso nekroutilo. Do misky dejte vejce, pivo, majoránku, sladkou papriku, sůl, pepř, lisovaný česnek a plnotučnou hořčici.

2. KROK

Vše prošlehejte. Pak do směsi vmíchejte hladkou mouku a promíchejte. Její množství upravte tak, aby těstíčko nebylo příliš řídké ani husté.

3. KROK

Na pánev nalijte dostatečné množství oleje a rozpalte ho. Plátky masa namočte z obou stran v těstíčku a dejte je na mírném plameni smažit z obou stran dozlatova. K masu je jako příloha vhodný brambor nebo bramborová kaše.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů