Kuřecí řízky v hořčicové marinádě - postup přípravy
Kuřecí plátky můžete přes noc naložit v jednoduché hořčicové marinádě, nakonec je obalit v trojobalu a bez dalšího tuku nechat upéct v troubě. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Na marinádu smíchejte steakovou hořčici s prolisovaným česnekem, solí dle chuti a olejem. Kuřecí prsa naklepejte a z obou stran je potřete marinádou. Poté je v misce přikryté fólií nechte přes noc marinovat v lednici.
Rozšlehejte si vejce v misce, trochu ho osolte a opepřete. Na talířky si připravte hladkou mouku a strouhanku. Plátky masa obalte v mouce, namočte do vejce a obalte ve strouhance. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte řízky, dokud nebudou krásně zlatavé. Servírujte s bramborovou kaší a kompotem nebo zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.