Buřtguláš s paprikou - postup přípravy
Ať už v kotlíku nad ohněm nebo doma v hrnci, buřtguláš má své neopakovatelné kouzlo, které domů vnáší pohodovou atmosférmu letních prázdnin a trampů v přírodě. Vyzkoušejte ho podle vylepšeného receptu, který zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
V hrnci rozehřejte sádlo, vhoďte do něj nadrobno nakrájenou cibuli, posypejte ji trochou soli a restujte ji dozlatova. Přidejte na kostky pokrájené špekáčky a pokračujte v restování, dokud nezezlátnou.
Do základu přidejte lžíci rajčatového protlaku a za stálého míchání jej nechte zapražit. Přisypejte kmín a mletou sladkou papriku, opět míchejte a nechte krátce zarestovat. Červenou papriku nakrájejte na kostičky a přisypejte je do hrnce spolu s oloupanými a na kostky nakrájenými brambory.
Obsah hrnce zalijte vodou nebo vývarem a přidejte čerstvě mletý černý pepř, prolisovaný česnek a jednu čajovou lžičku plnotučné hořčice. Dobře promíchejte a nechte vše 30 minut vařit.
Jakmile jsou brambory měkké, přisypejte do guláše hrst majoránky, promíchejte a už nevařte. Buřtguláš rozdělte do talířů, posypejte ho čerstvou a jemně nasekanou petrželkou a podávejte s čerstvým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty