Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí Stroganov ze svíčkové či roštěnce

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hovězí Stroganov ze svíčkové či roštěnce - postup přípravy

Z kvalitního hovězího masa, jako je svíčková či roštěnec, lze udělat klasický pokrm jménem Stroganov, který bude chutnat jako z restaurace. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli na kolečka a dejte ji na troše másla zpěnit do hrnce. Po chvilce přidejte maso nakrájené na kostičky. Nejlepší je svíčková, ale můžete Stroganov uvařit i z roštěnce, jen se bude muset déle upravovat, aby bylo maso opravdu měkké.

2. KROK

Maso osolte a opepřete, zarestujte ho a nakonec podlijte vínem. Přidejte nakrájené žampiony, okurky, protlak, hořčici a vývar. Pokud nemáte hotový vývar, použijte gelový bujon s vodou.

3. KROK

Nechte vše chvilku vařit, aby se odpařil alkohol, pak hrnec přikryjte poličkou a za občasného míchání maso duste na mírném plameni, dokud nebude měkké. Pak do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, krátce provařte a podávejte. K pokrmu se hodí například hranolky, rýže či krokety.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů