Hovězí Stroganov ze svíčkové či roštěnce - postup přípravy
Z kvalitního hovězího masa, jako je svíčková či roštěnec, lze udělat klasický pokrm jménem Stroganov, který bude chutnat jako z restaurace. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Nakrájejte cibuli na kolečka a dejte ji na troše másla zpěnit do hrnce. Po chvilce přidejte maso nakrájené na kostičky. Nejlepší je svíčková, ale můžete Stroganov uvařit i z roštěnce, jen se bude muset déle upravovat, aby bylo maso opravdu měkké.
Maso osolte a opepřete, zarestujte ho a nakonec podlijte vínem. Přidejte nakrájené žampiony, okurky, protlak, hořčici a vývar. Pokud nemáte hotový vývar, použijte gelový bujon s vodou.
Nechte vše chvilku vařit, aby se odpařil alkohol, pak hrnec přikryjte poličkou a za občasného míchání maso duste na mírném plameni, dokud nebude měkké. Pak do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, krátce provařte a podávejte. K pokrmu se hodí například hranolky, rýže či krokety.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.