Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová mrkvová polévka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Krémová mrkvová polévka - postup přípravy

Krémová mrkvová polévka je veskrze zdravý recept, který je ale až podivuhodně chutný, a to i s ohledem na odpůrce zeleninového stravování. Vyzkoušejte osvědčený a jednoduchý recept, o nějž se s námi podělila paní Andy Březinová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očistěte mrkev a brambory a obojí nakrájejte na kostky. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a nechte na něm zpěnit cibulku. Přidejte česnek, a jakmile začne vonět, přihoďte také mrkev a brambory.

2. KROK

Zeleninu nechte trochu osmahnout a podlijte ji vodou nebo vývarem. Obsah hrnce promíchejte, přiklopte jej pokličkou a nechte vařit, dokud brambory a mrkev zcela nezměknou. V tu chvíli hrnec odstavte ze sporáku a zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3. KROK

Polévku ochuťte solí a pepřem, přidejte muškátový oříšek a trochu kokosového cukru. Promíchejte, nechte polévku chvilku odpočinout, aby se náležitě rozlinula chuť a vůně koření, a podávejte ji ozdobenou snítkou čerstvé petrželky nebo mrkvové nati.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů