Krémová mrkvová polévka - postup přípravy
Krémová mrkvová polévka je veskrze zdravý recept, který je ale až podivuhodně chutný, a to i s ohledem na odpůrce zeleninového stravování. Vyzkoušejte osvědčený a jednoduchý recept, o nějž se s námi podělila paní Andy Březinová.
Ingredience
Očistěte mrkev a brambory a obojí nakrájejte na kostky. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a nechte na něm zpěnit cibulku. Přidejte česnek, a jakmile začne vonět, přihoďte také mrkev a brambory.
Zeleninu nechte trochu osmahnout a podlijte ji vodou nebo vývarem. Obsah hrnce promíchejte, přiklopte jej pokličkou a nechte vařit, dokud brambory a mrkev zcela nezměknou. V tu chvíli hrnec odstavte ze sporáku a zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
Polévku ochuťte solí a pepřem, přidejte muškátový oříšek a trochu kokosového cukru. Promíchejte, nechte polévku chvilku odpočinout, aby se náležitě rozlinula chuť a vůně koření, a podávejte ji ozdobenou snítkou čerstvé petrželky nebo mrkvové nati.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.