Banánová „Nutella“ - postup přípravy
Pomazánka z čokolády a banánů udělá velikou radost všem malým i velkým mlsounům, kteří se od ní nebudou moci odtrhnout. Připravte si ji podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Banány oloupejte a nakrájejte je na kolečka. Vsypte je do hrnce, zastříkejte je citrónovou šťávou a podlijte trochou rumu. Přidejte skořici a pod pokličkou je nechte podusit doměkka.
Nalámejte čokoládu a přisypejte ji do hrnce s podušenými banány. Přidejte trochu hořkého kakaa a podle chuti cukr. Vše nechte společně provařit a nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Hotovou banánovou směs naplňte do čistých a sterilizovaných uzavíratelných skleniček, otočte je dnem vzhůru a nechte je zvolna vychladnout. Po vychlazení je můžete rovnou použít, anebo je uložte jako běžné džemy na stinné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.