Dýňová bábovka s ořechy a skořicí - postup přípravy
Pokud si myslíte, že dýně patří jen do polévky, jste na omylu. Své o tom ví i paní Kateřina Kaštanová, která se s námi podělila o skvělý recept na bábovku, která vás doslova zaskočí svou nečekanou vláčností a lahodností, navíc si ji zamilují i ti nejzarytější odpůrci dýní.
Ingredience
V míse smíchejte mouku, sodu, kypřicí prášek do pečiva, sůl a mletou skořici. V další míse vyšlehejte celá vejce s cukrem do pěny. Buďte trpěliví a šlehejte několik minut, až je směs hustá a úplně světlá.
V rendlíku si rozpusťte máslo a nechte ho zchladnout. Mezitím z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a zašlehejte je do směsi. Poté do ní postupně zašlehejte vychladlé rozpuštěné máslo.
Následně si namelte ořechy (je jen na vás, jaké použijete, nejlepší jsou však pekanové nebo vlašské). Poté nastrouhejte oloupanou dýni najemno.
Pomocí stěrky do vaječné směsi opatrně vmíchejte moučnou směs, ořechy a dýni. Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 40 minut. Zdali je bábovka propečená, ověřte špejlí.
Tip paní Kateřiny: Pokud použijete silikonovou formu na pečení, nemusíte ji vymazávat ani vysypávat. Stačí ji pouze zlehka vytřít olejem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.