Bramboráky s anglickou slaninou a křenem - postup přípravy
Bramboráky zná u nás asi každý, pokud jste je ale ještě nezkoušeli s anglickou slaninou a křenem, pak nesmíte minout recept od paní Romany Važanské. Tu neotřelou kombinaci chutí si zamilujete.
Ingredience
Brambory nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Poté z nich rukama důkladně vymačkejte veškerou vodu, aby těsto nebylo zbytečně vodnaté.
K nastrouhaným bramborám přidejte vejce, křen a slaninu s moukou. Těsto ochuťte solí, pepřem a také majoránkou s česnekem. Pokud nemáte čerstvý křen, určitě můžete použít i strouhaný ve sklenici.
Pomocí lžíce nebo naběračky dejte trochu těsta na rozpálený olej či sádlo. Bramboráky usmažte z obou stran do zlatova, nechte je okapat na papírové kuchyňské utěrce a podávejte.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.