Měkké tvarohové růžičky ke kávě - postup přípravy
Skvělým moučníkem ke kávě či čaji mohou být pečené růžičky z jemného tvarohového těsta. Jejich výroba je jednoduchá a snadno s ní zabavíte i šikovné děti.
Ingredience
Do mísy dejte vejce a cukr a obojí vyšlehejte do pěny. Přidejte měkký tvaroh a vymíchejte hladkou směs. Poté přidejte změklé máslo a promíchejte.
Přisypejte postupně mouku se solí a kypřicím práškem do pečiva. Vypracujte hladké hutné těsto bez jakýchkoli hrudek a rozdělte ho na 2 kusy, aby se s ním lépe pracovalo.
Na mírně pomoučněném vále vyválejte plát o síle 4 milimetry. Formičkou z něho vykrájejte větší kolečka. Vždy 3 kolečka položte na sebe tak, aby se z větší části překrývala, a srolujte dohromady.
Rolku v polovině rozpulte a postavte kousky na plech vyložený pečicím papírem řezem dolů. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte růžičky 20 až 25 minut. Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко