Babiččina rychlá kulajda se smetanou - postup přípravy
Pokud nevíte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte babiččinu rychlou kulajdu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka je hotová raz dva a určitě ji zvládne uvařit i naprostý kuchařský začátečník.
Ingredience
Brambory nakrájejte na kostičky a dejte je do většího hrnce. Přidejte k nim pokrájené houby. Vložte do hrnce bobkový list, nové koření a také kmín.
Obsah hrnce zalijte vývarem nebo vodou s rozmíchaným bujonem. Polévku opepřete a přiveďte k ji varu. Před koncem vaření z ní vyjměte koření.
V menší misce smíchejte zakysanou smetanu, vodu a hladkou mouku. Směs důkladně rozmíchejte a za stálého míchání nalijte do polévky.
Přidejte tři vejce a ještě několik minut polévku povařte. Dle chuti ji osolte a ochuťte nasekaným koprem. Dle vaší chuti můžete přidat ještě lžící octa a polévku ještě minutu povařit.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem