Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hospodský vepřový guláš z plecka

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hospodský vepřový guláš z plecka - postup přípravy

Vepřový guláš si můžete objednat v každé restauraci, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty si jej však zvládnete připravit i doma. Nedá se na něm nic zkazit, jde opravdu o recept, který zvládne uvařit i každý začínající kuchař.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibuli nakrájejte na jemné kostičky a opečte ji na rozpáleném sádle dozlatova. Přidejte kmín a pokračujte v opékání. Slaninu nakrájejte na kostičky. Přidejte ji k opečené cibuli s kmínem a restujte.

2. KROK

Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na větší kostky, poté ji opečte na cibuli. Míchejte, aby se maso nepřichytilo k hrnci. Podlijte ji pivem, nechte odpařit alkohol a pokračujte v restování. Pořádné zarestování masa a cibule je pro výslednou chuť guláše zásadní.

3. KROK

Do orestovaného masa s cibulí vmíchejte rajský protlak. Prohřejte a přisypte mletou gulášovou papriku. Přilijte vodu, opepřete, osolte, řádně promíchejte a nechte dusit.

4. KROK

Oloupaný brambor nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do vroucího guláše, nebudete jej muset poté ještě zahušťovat moukou. Vařte asi 30 minut.

5. KROK

Guláš poté dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou. Pokračujte ve vaření, dokud nezíská požadovanou, hustou konzistenci.

6. KROK

Menší oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky. Guláš servírujte posypaný cibulí, jako přílohu doporučujeme zvolit čerstvý chléb.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů