Zapečené papriky s kuřecím masem a houbami - postup přípravy
Pokud máte rádi recepty, po kterých nepřiberete, ale přitom vás zasytí, pak vyzkoušejte zapečené papriky se šťavnatou masovou náplní s houbami. Obzvláště v období, kdy je jejich sezóna, se jedná o jídlo, které byste zaručeně neměli minout.
Ingredience
Papriku důkladně omyjte a podélně rozkrojte. Zbavte je semeníků, ale neodkrojujte z nich stopku, aby náplň nevytekla. Pekáč vymažte olejem a papriky do něj naskládejte řezem nahoru.
Z alobalu vytvořte kuličky a vložte je do paprik. Plech s paprikami poté dejte do předehřáté trouby 200 °C a pečte je po dobu cca 15 minut.
Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude mít cibule krásně zlatavou barvu. Hlívu očistěte, nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli.
Dochuťte vše solí a opékejte 7–10 minut. Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte ho na malé kousky. Maso přidejte do pánve a opékejte 3 minuty. Směs dochuťte pepřem a sporák vypněte.
Do směsi přidejte hořčici a zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Na jemné straně struhadla nastrouhejte sýr. Z paprik odstraňte alobal, naplňte je vzniklou směsí a posypejte sýrem. Naplněné papriky pečte 7 minut při 200 °C.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт