Nakládané papriky s česnekem bez zavařování - postup přípravy
Pokud vám doma zbyla paprika, můžete ji naložit do sladkokyselého nálevu s česnekem. Takto nakládaná paprika je vynikající přílohou k masu, ale můžete ji také přidat do salátů nebo pomazánek.
Ingredience
Sklenice o velikosti 550 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Do velkého hrnce nalijte vodu a přidejte olej, ochuťte solí a cukrem. Vše důkladně promíchejte a vařte, dokud se sypké suroviny nerozpustí. Jakmile voda začne vřít, přidejte celý pepř a ocet. Poté nálev přiveďte znovu k varu.
Očistěte si česnek a nakrájejte ho na tenké plátky. Červenou a žlutou papriku omyjte pod tekoucí vodou, překrojte ji napůl a zbavte semen. Poté ji nakrájejte na širší proužky.
Nakrájené papriky a česnek přidejte do hrnce a zamíchejte. Pokud chcete, aby paprika byla křupavá, vařte ji v nálevu 5 minut. Pokud preferujete měkčí konzistenci, vařte ji 10 minut.
Uvařenou papriku postupně naskládejte do sklenic, a pokud chcete, můžete přidat také česnek. Nálev ještě krátce povařte a nalejte ho do sklenic, aby byla paprika zcela ponořená. Nakonec sklenice pořádně uzavřete víčkem.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tasty Food