Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané papriky s česnekem bez zavařování

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané papriky s česnekem bez zavařování - postup přípravy

Pokud vám doma zbyla paprika, můžete ji naložit do sladkokyselého nálevu s česnekem. Takto nakládaná paprika je vynikající přílohou k masu, ale můžete ji také přidat do salátů nebo pomazánek.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 550 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Do velkého hrnce nalijte vodu a přidejte olej, ochuťte solí a cukrem. Vše důkladně promíchejte a vařte, dokud se sypké suroviny nerozpustí. Jakmile voda začne vřít, přidejte celý pepř a ocet. Poté nálev přiveďte znovu k varu.

3. KROK

Očistěte si česnek a nakrájejte ho na tenké plátky. Červenou a žlutou papriku omyjte pod tekoucí vodou, překrojte ji napůl a zbavte semen. Poté ji nakrájejte na širší proužky.

4. KROK

Nakrájené papriky a česnek přidejte do hrnce a zamíchejte. Pokud chcete, aby paprika byla křupavá, vařte ji v nálevu 5 minut. Pokud preferujete měkčí konzistenci, vařte ji 10 minut.

5. KROK

Uvařenou papriku postupně naskládejte do sklenic, a pokud chcete, můžete přidat také česnek. Nálev ještě krátce povařte a nalejte ho do sklenic, aby byla paprika zcela ponořená. Nakonec sklenice pořádně uzavřete víčkem.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tasty Food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů