Smetanová houbová omáčka z lesních hub - postup přípravy
Smetanová houbová omáčka, připravená podle receptu od Petry Pospíchalové, je plná chuti lesních hub. Skvěle se kombinuje s těstovinami, čerstvým chlebem, vařenými brambory, nebo dokonce bramborovými plackami.
Ingredience
Houby velmi důkladně očistěte a omyjte žínkou. Ujistěte se, že na nich nezůstaly žádné nečistoty nebo písek. Poté cibuli nakrájejte na malé kostičky a vložte ji do pánve s rozehřátým sádlem. Cibuli restujte do sklovata.
Houby nakrájejte na silnější plátky a přidejte je k cibuli. Dochuťte vše solí a kmínem a poté vše důkladně promíchejte. Houby krátce poduste a přilijte vodu. Základ na omáčku vařte minimálně 20 minut.
Mouku rozmíchejte ve troše vody. Jakmile houby změknou, přilijte tuto směs do omáčky. Poté do ní vlijte smetanu a dochuťte ji solí a bílým pepřem. Nakonec přidejte ocet podle toho, jak moc chcete omáčku kyselou.
Tip: Pokud připravujete omáčku z více druhů hub, kováře a ryzce vařte zvlášť, aby neměla příliš tmavou barvu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.