Holandský řízek z bůčku se šťouchaným bramborem a ledovým salátem - postup přípravy
Pokud vás vždy v restauraci láká objednat si holandský řízek a obáváte se jeho přípravy doma, zkuste tento snadný recept z YouTube kanálu Recepty bez brepty. Šťavnaté maso podávejte se šťouchanými bramborami a osvěžujícím salátem.
Holandský řízek
Šťouchané brambory
Salát
Nakrájejte vepřový bok na menší plátky a namelte ho pomocí mlýnku na maso. Přidejte nastrouhanou goudu a dochuťte ho solí, pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou. Následně přidejte vejce a 100 ml mléka, vše důkladně promíchejte a nechte směs odpočinout v lednici po dobu 30 minut.
Připravte si talíře na trojobal. Nejdříve hladkou mouku, poté 2 rozkvedlaná vajíčka smíchaná se 100 ml mléka a nakonec strouhanku. Do misky nalijte trošku vody, namočte si v ní ruce. Z mletého masa vytvarujte požadovanou velikost řízků a pomocí vody ho uhlaďte. Poté je obalte je v připraveném trojobalu.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce s vodou. Dochuťte je solí a vařte až do úplného změknutí. Poté je sceďte a přidejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, důkladně je rozmačkejte pomocí mačkadla.
Hlávku salátu omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ji na tenké proužky. Do mísy nalijte vodu a dochuťte ji solí, cukrem, octem a pepřem podle své chuti. Dobře promíchejte, přidejte nakrájený salát a znovu promíchejte.
Připravené maso smažte v rozpáleném oleji na mírném plameni z obou stran dozlatova. Hotové řízky vyjměte z pánve na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný tuk. Poté je můžete spolu s bramborami a salátem ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty