Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na okurkách s vařenou rýží

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 195 minut

Hovězí na okurkách s vařenou rýží - postup přípravy

Ochutnejte hovězí na okurkách podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Součástí pokrmu je jemná omáčka, která skvěle doplňuje křehkost vařeného masa.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na lžíci rozpuštěného sádla zprudka smažte hovězí maso 4–6 minut, dokud se nezatáhne. V samostatném hrnci smažte na zbytku sádla nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty, a jakmile zhnědne, přidejte hořčici. 

2. KROK

Cibuli zaprašte moukou a po 30 vteřinách ji zalijte vodou, do které vmíchejte maso. Pokrm ochuťte pepřem, drceným kmínem, solí a přidejte bobkový list s novým kořením. 

3. KROK

Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 2–3 hodiny, do změknutí masa. Na závěr do směsi vmíchejte okurky s lákem a vše vařte ještě 5 minut.

Tip: Hovězí na okurkách servírujte s vařenou rýží.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů