Hovězí na okurkách s vařenou rýží - postup přípravy
Ochutnejte hovězí na okurkách podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Součástí pokrmu je jemná omáčka, která skvěle doplňuje křehkost vařeného masa.
Základ
Příloha
Na lžíci rozpuštěného sádla zprudka smažte hovězí maso 4–6 minut, dokud se nezatáhne. V samostatném hrnci smažte na zbytku sádla nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty, a jakmile zhnědne, přidejte hořčici.
Cibuli zaprašte moukou a po 30 vteřinách ji zalijte vodou, do které vmíchejte maso. Pokrm ochuťte pepřem, drceným kmínem, solí a přidejte bobkový list s novým kořením.
Hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 2–3 hodiny, do změknutí masa. Na závěr do směsi vmíchejte okurky s lákem a vše vařte ještě 5 minut.
Tip: Hovězí na okurkách servírujte s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem