Kořeněné pečené hlávkové zelí - postup přípravy
Vyzkoušejte originální recept na pečené hlávkové zelí, které můžete podávat jako přílohu za studena i za tepla, ale i jako vegetariánský hlavní chod. Navíc jeho příprava vám nezabere více než pár minut.
Ingredience
Hlávku zelí omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte na plátky široké přibližně 2,5 cm. Plech vyložte pečicím papírem a ten potřete olivovým olejem.
Na plech vyskládejte plátky hlávkového zelí. Posypte ho provensálským kořením, mletou sladkou paprikou a dochuťte ho solí a pepřem. Nakonec ho potřete olivovým olejem.
Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a zelí pečte přibližně 35 minut. Poté ho vyjměte z trouby ihned servírujte. Před podáváním ho můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.