Mechový dort s mascarpone a jahodami - postup přípravy
Pokud vás čeká rodinná oslava, rozhodně upečte stylový mechový dort podle receptu paní Katky Sojkové. Ozdobit ho můžete krémem z mascarpone a jahodami nebo jiným čerstvým ovocem.
Mechový dort
Krém z mascarpone
Ovocná ozdoba
Očistěte baby špenát a rozmixujte ho na hladkou pastu. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do bílé pěny. Poté postupně přilijte olej a vše důkladně promíchejte.
Přidejte rozmixovaný špenát, kůru a šťávu z citronu a znovu promíchejte. Poté přidejte hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.
Těsto nalijte do dortové formy o průměru 22 cm a pečte ho na 170°C asi 1 hodinu, nebo dokud nebude mít dort zlatohnědou barvu.
Zatímco se dort peče, připravte krém. Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a smetanu ke šlehání do tuhého krému.
Pokud chcete, můžete do krému přidat nakrájené jahody podle chuti a promíchat. Až bude dort hotový a vychladlý, rozkrojte ho na dvě části.
Namažte spodní část korpusu krémem a položte na ni druhou část dortu. Zbytek krému můžete použít na ozdobení dortu podle svého vkusu.
Nakonec dort ozdobte čerstvým ovocem a nechte ho odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu. Poté ho nakrájejte a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.