Minilangošky s kečupem a sýrem - postup přípravy
Tradičního langoše koupíte snad v každém stánku s rychlým občerstvením, podle receptu paní Hany Petrášové však jejich přípravu zvládnete i doma. Minilangošky navíc díky jejich velikosti ocení i nejmenší strávníci.
Ingredience
Na potření
Začněte přípravou kvásku. Do teplého mléka rozdrobte kostku droždí, přidejte lžíci cukru a mouky. Kvásek nechte vzejít na teplém místě.
Prosátou mouku promíchejte ve větší míse se sodou a solí. Uprostřed utvořte důlek a vlijte do něj vzešlý kvásek. Pomocí vařečky vypracujte hladké a pružné těsto.
Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Kynutí trvá zhruba hodinu, během této doby by se měl objem těsta zdvojnásobit.
Z vykynutého těsta tvořte placky požadované velikosti. Dbejte na to, aby placky byly stejně silné, při smažení se tak budou propékat rovnoměrně.
Placky smažte ve vrstvě rozpáleného oleje do zlatova z obou stran. trvá to zhruba 2–3 minuty. Po upečení pokládejte langošky na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej.
Před podáváním usmažené langošky potírejte prolisovaným česnekem, kečupem a posypte nastrouhaným sýrem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.