Nepečená kávová zrna s rumem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Tento recept potěší především milovníky kávy a všechny, kteří mají rádi originální cukroví. Ozvláštněte si Vánoce se sladkou pochoutkou ve tvaru kávových zrn a ohromte své hosty.
Těsto
Poleva
Kávovou směs vsypte do mísy, zalijte ji horkou vodou a vytvořte kašičku. Do jiné misky vložte pomleté piškoty, mleté ořechy, moučkový cukr, skořici a kakao a vše zamíchejte, dokud se ingredience nepropijí.
Do suché směsi přidejte změklé máslo, rum a kávovou směs, která má pokojovou teplotu. Vše rukou zamíchejte a vytvořte těsto, z kterého budete vytvářet kávová zrna.
Poznámka: Těsto nemusíte nechávat odpočívat. Můžete z něj ihned začít vytvářet kávová zrna.
Z těsta začněte vytvářet stejně velké válečky o průměru přibližně 4 cm a váze 20 g. Hotové válečky ukládejte na pečicí papír. Pomocí špejle začněte ve středu každého válečku vytvářet rýhu, podobnou té na skutečných kávových zrnech.
Hotová kávová zrna dejte do lednice a nechte chladit přibližně hodinu. Mezitím si připravte čokoládovou polevu, do které budete vychlazená zrna namáčet. Obalená zrna položte na mřížku na chladnutí a chlaďte v lednici, dokud čokoláda neztuhne.
Tip: Polevu vytvoříte jednoduše tak, že rozdrobíte čokoládu do misky, přidáte k ní trochu másla a lžičku oleje a směs rozpustíte ve vodní lázni.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou