Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená kávová zrna s rumem a čokoládovou polevou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečená kávová zrna s rumem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Tento recept potěší především milovníky kávy a všechny, kteří mají rádi originální cukroví. Ozvláštněte si Vánoce se sladkou pochoutkou ve tvaru kávových zrn a ohromte své hosty.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kávovou směs vsypte do mísy, zalijte ji horkou vodou a vytvořte kašičku. Do jiné misky vložte pomleté piškoty, mleté ořechy, moučkový cukr, skořici a kakao a vše zamíchejte, dokud se ingredience nepropijí. 

2. KROK

Do suché směsi přidejte změklé máslo, rum a kávovou směs, která má pokojovou teplotu. Vše rukou zamíchejte a vytvořte těsto, z kterého budete vytvářet kávová zrna. 

Poznámka: Těsto nemusíte nechávat odpočívat. Můžete z něj ihned začít vytvářet kávová zrna.

3. KROK

Z těsta začněte vytvářet stejně velké válečky o průměru přibližně 4 cm a váze 20 g. Hotové válečky ukládejte na pečicí papír. Pomocí špejle začněte ve středu každého válečku vytvářet rýhu, podobnou té na skutečných kávových zrnech.

4. KROK

Hotová kávová zrna dejte do lednice a nechte chladit přibližně hodinu. Mezitím si připravte čokoládovou polevu, do které budete vychlazená zrna namáčet. Obalená zrna položte na mřížku na chladnutí a chlaďte v lednici, dokud čokoláda neztuhne.

5. KROK

Tip: Polevu vytvoříte jednoduše tak, že rozdrobíte čokoládu do misky, přidáte k ní trochu másla a lžičku oleje a směs rozpustíte ve vodní lázni. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů