Domácí nadýchaný chlebíček s jablky - postup přípravy
Připravte si chlebíček s jablky, který vás ohromí svou chutí a nadýchaností. Servírovat ho můžete samotný, s domácí šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.
Ingredience
Vejce vyšlehejte metličkou s cukrem do pěny. Poté přilijte mléko a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte.
Do mísy přisypte přesátou hladkou mouku, mletou skořici a kypřicí prášek do pečiva. Směs pečlivě promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Jablka omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je jádřinců a oloupejte je. Poté je nakrájejte na tenké plátky.
Jablka přendejte do mísy s těstem a vše společně promíchejte. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem. Těsto s jablky vlijte do formy a pečlivě ho uhlaďte.
Nakonec těsto posypte plátky mandlí a formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a chlebíček pečte 45–50 minut.
Chlebíček vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Před servírováním ho můžete posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na čaj