Celerová pomazánka s česnekem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na originální, chutné a zároveň zdravé pohoštění, vyzkoušejte snadný recept na celerovou pomazánku s česnekem. Skvěle se hodí na chlebíčky a jednohubky, ale můžete si ji vychutnat i jako lehkou svačinku nebo večeři.
Ingredience
Celer i mrkev omyjte pod tekoucí vodou, oloupejte je a nastrouhejte je na jemném struhadle. Poté je vložte do mísy a přidejte k nim zakysanou smetanu. Směs důkladně promíchejte.
Přidejte prolisovaný česnek a najemno nakrájenou šalotku. Poté pomazánku dochuťte solí, mletým pepřem a vše pečlivě promíchejte.
Hotovou pomazánku namažte na čerstvé pečivo. Jednohubky nebo chlebíčky můžete ozdobit nasekanými bylinkami, rukolou nebo polníčkem.
Tip: Před servírováním můžete pomazánku ozdobit glazovanou mrkví. Očistěte ji a nakrájejte ji na tenká kolečka. Vložte ji na pánev s rozpuštěným máslem a orestujte ji do zlatova. Poté přilijte med a nechte ho zkaramelizovat. Ještě horké je položte na chlebíčky či jednohubky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.