Aspikové bábovičky s hovězím masem a zeleninou - postup přípravy
Tento recept sice trvá trochu déle, ale můžeme vám slíbit, že výsledná chuť pokrmu stojí za to. Nebojte se vyzkoušet něco nového a připravte si originální aspikové bábovičky s masem a zeleninou.
Ingredience
Hovězí kýtu opláchněte a nakrájejte ji na 3 stejně velké části. Všechny části vložte do hrnce, zalijte je studenou vodou a přiveďte k varu. Jakmile se začne voda vařit, vařte 15–20 minut.
Po této době vodu slijte a do hrnce nalijte 3 litry čisté vody, do které vložte kýtu s celou oloupanou cibulí, posolte, opepřete a vše vařte 5–6 hodin pod pokličkou. Po této době vyjměte cibuli a do vývaru přidejte hovězí maso, které vařte do změknutí, přibližně 2–3 hodiny.
Poté k masu přidejte cibuli s oloupanou mrkví a vařte asi 15–20 minut. Po uplynutí doby zeleninu vyndejte a vyjměte maso z hrnce. Vývar z hrnce přeceďte do dalšího hrnce a přidejte do něj česnek.
Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Hovězí kýtu oddělte od kosti a také nakrájejte. Zatímco pracujete s masem, dejte vařit křepelčí vajíčka na 2–3 minuty. Poté je oloupejte a nakrájejte na poloviny. Uvařenou mrkev nakrájejte na kolečka.
Tip: Z koleček mrkve můžete vykrojit pomocí vykrajovátka tvary, jako jsou například květinky, které ozvláštní celkový vzhled pokrmu.
Připravte si tři silikonové misky a do každé z nich vlijte naběračku vývaru. Na dno misky položte několik koleček mrkve, polovinu křepelčího vejce, petrželku, koriandr, lžíci hrášku, lžíci kukuřice, hrst masa.
Na tuto vrstvu znovu položte zeleninu a bylinky a zalijte opět naběračkou vývaru. Celý postup opakujte, dokud vám nedojdou ingredience. Na vrch všech misek nakonec položte nasekané kousky hovězí kýty a zalijte zbytkem vývaru do plna. Misky dejte chladit na 6 hodin do lednice a následně můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро