Podzimní nadýchaný dýňový koláč - postup přípravy
Pokud doma máte přebytečnou dýni, rozhodně vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept. Podzimní dýňový koláč můžete servírovat se zakysanou smetanou, domácí šlehačkou nebo cukrovou polevou.
Ingredience
Dýni zbavte slupky a semínek, nastrouhejte ji na jemném struhadle a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. V míse vyšlehejte vejce, cukr a špetku soli do pěny.
Do směsi přilijte olej, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a krátce vše vyšlehejte. Přidejte nastrouhanou dýni a pečlivě ji vmíchejte do těsta. Poté smíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a postupně ji zapracujte do těsta.
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut, nebo dokud koláč nezezlátne.
Koláč vyjměte z trouby, nechte ho zcela vychladnout a poté ho nakrájejte. Podávejte ho s cukrovou polevou, zakysanou smetanou, domácí šlehačkou nebo ho jen posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией